INGREDIENTAI:
- 500 gramų baklažanų
- 4 česnakų
- 0.5 stiklinės graikinių riešutų (smulkinti)
- 0.5 stiklinės granatų (sėklos)
- 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (grūdeliai)
- 3 valgomieji šaukštai acto (raudono vyno)
- 80 gramų aliejaus
- 1 vienetas čili pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis šafrano (maltas)
- 50 gramų žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Česnaką sugrūsti su kalendra ir druska, pridėti maltą šafraną, smulkintus riešutus, išmaišyti. Įpilti actą, suberti susmulkintą aštrų raudonąjį pipirą, pusę susmulkintų žalumynų, ir įpilti truputėlį verdančio vandens - kad ištrynus gautųsi grietinės tirštumo masė.
Baklažanus išilgai supjaustyti riekelėmis, apkepinti aliejuje. Ant baklažanų išdėlioti pusę prieskonių masės, susukti, sudėlioti į užkandžių lėkštę.
Likusią masę praskiesti šiltu virintu vandeniu, išmaišyti, aplieti susuktus baklažanus. Apibarstyti granato sėklomis ir likusiais žalumynais.
REKLAMA