INGREDIENTAI:
- 455 gramai aviečių (džemas)
- 2 valgomieji šaukštai cukraus (smulkusis)
- 28 gramai migdolų (pakepintų ir nevienodai susmulkintų)
- 1 vienetas kiaušinių (išplaktas, glajui)
- 200 gramų tešlos (šaldyta sluoksniuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išklokite skardą pergamentiniu popieriumi. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite sluoksniuotą tešlą, padarykite 40 x 30 cm stačiakampį. Aštriu peiliu padalinkite stačiakampį pusiau, padarydami du 40 x 15 cm stačiakampius. Įklokite pirmąjį stačiakampį į skardą ir uždėkite ant jo aviečių džemą, palikdami 2,5 cm pločio kraštą. Ant džemo užbarstykite migdolų gabalėlius. Tešlos teptuku patepkite kraštą plaktu kiaušiniu. Ant pirmojo stačiakampio uždėkite antrąjį stačiakampį, užspauskite kraštus. Vėl teptuku patepkite 2,5 cm pločio kraštą plaktu kiaušiniu ir užlenkite jį, padarydami 1,5cm pločio apvadą, kurį gražiai ''sugofruokite''.
Plaktu kiaušiniu patepkite tešlą ir pabarstykite cukraus pudra. Aštriu peiliu viršuje kas 2,5 cm padarykite 5 cm ilgio įpjovas, palikdami 2,5 cm kraštą tarp įpjovų ir apvado. Kepkite 25 minutes, kol pyragas gražiai pagels. perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite. Patiekite su vaniliniais ledais.
REKLAMA