INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis citrinų (žievelė tarkuota)
- 180 gramų cukraus
- 500 gramų kvietinių miltų
- 1.5 stiklinės pieno
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 200 gramų sviesto
- 2 valgomieji šaukštai mielių
- 1 stiklinė vaisių (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mieles ištirpinti 1 stiklinėje šilto pieno, įpilti 1 šaukštą cukraus, 3 šaukštus miltų, išmaišyti ir pastatyti šiltoje vietoje 30 minučių.
Mieles sumaišyti su likusiais miltais, supilti likusiame piene ištirpintą cukrų, pridėti ištirpintą sviestą, susmulkintus džiovintus vaisius, druską, tarkuotą citrinos žievelę, išminkyti.
Tešlą uždengti, 30-35 minučių palaikyti šiltai. Po to dar kartą perminkyti, ir vėl 30-35 minučių palikti.
Iš gautos tešlos daryti nedideles bandeles, sudėti į aliejumi pateptą kepimo skardą ir 15 minučių palaikyti šiltai.
Iškepti vidutinio karštumo orkaitėje, karštas patepti sviestu, galima apibarstyti cukraus pudra.
REKLAMA