Pirmiausia sausoje keptuvėje pakepiname sezamo, linų sėmenų, saulėgrąžų bei moliūgų sėklas (jų turėjau po 10 g). Kol jos atvės, susmulkiname sausainius.Nedideliame inde ištirpiname sviestą, supilame kondensuotą pieną bei paprastą karvės pieną. Į sausainių indą sudedame pakepintus grūdus, pilame ištirpintą mišinį. Išmaišome. Masę gerai suspaudžiame norimos formos inde ir dedame į šaldytuvą. Skanaus!
Autorius: Inga Ž.
INGREDIENTAI:
šiek tiek moliūgų (sėklos)
šiek tiek saulėgrąžų
60 mililitrų pieno
600 gramų sausainių (paprasti)
250 gramų sviesto
397 gramai kondensuoto pieno
šiek tiek linų sėmenų
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia sausoje keptuvėje pakepiname sezamo, linų sėmenų, saulėgrąžų bei moliūgų sėklas (jų turėjau po 10 g). Kol jos atvės, susmulkiname sausainius.Nedideliame inde ištirpiname sviestą, supilame kondensuotą pieną bei paprastą karvės pieną. Į sausainių indą sudedame pakepintus grūdus, pilame ištirpintą mišinį. Išmaišome. Masę gerai suspaudžiame norimos formos inde ir dedame į šaldytuvą. Skanaus!