Šis patiekalas labai skanus ir paprastas, lengvai pagaminamas. Jei turite, galite dėti cukinijų ir bulvių bei saldžiųjų bulvių. Taip pat, jei patinka, galima dėti svogūnų - tik teks juos kartu pakepinti su paprikomis ir česnakais. Kad padažas būtų tirštesnis, galima pilti mažiau jautienos sultinio. Kukurūzų galima dėti ir kiek daugiau nei mažą skardinę, pagal skonį.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų jautienos
- 400 gramų konservuotų pomidorų (smulkinti, 1 skardinė)
- 340 gramų konservuotų kukurūzų (1 skardinė)
- 1 vienetas žaliosios paprikos
- 2 stiklinės sultinio (jautienos)
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 3
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dideliame puode pakaitinti aliejaus, jame pakepti smulkintą papriką ir česnakus.
- Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų. Jame apkepti jautienos gabalėlius. Kai apkeps, juos suberti į puodą į paprikomis. Ten sudėti konservuotus pomidorus, supilti sultinį, prieskonius. Viską pakaitinti iki virimo. Ir troškinti 1 val.
- Po valandos patikrinti ar užtenka druskos, ar nereikia daugiau pipirų. Suberti kukurūzus, pavirti dar 5 min.
REKLAMA