Marinatui sumaišome sojos padažą, apelsinų sultis bei smulkintą česnaką ir pavirti. Kai šiek tiek atvėsta, supilame aliejų ir paliekame upėtakį marinate apie 15 minučių. Marinatas neapsemia žuvies, tad po 7 minučių reikia apversti pusę. Išėmus iš marinato, šiek tiek žuvį pasūdome ir pabarstome pipirų. Dedame kepti į orkaitę ant grotelių apie 15 minučių ir baigiant kepti apšlakstome marinatu. Kūčių stalui siūlyčiau kepti mažesniais gabaliukais pjaustytą upėtakį. Skanaus
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
4 vienetai upėtakių (gabaliukai be odos)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
4 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (šviežios)
1 valgomasis šaukštas sojos padažo
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Marinatui sumaišome sojos padažą, apelsinų sultis bei smulkintą česnaką ir pavirti. Kai šiek tiek atvėsta, supilame aliejų ir paliekame upėtakį marinate apie 15 minučių. Marinatas neapsemia žuvies, tad po 7 minučių reikia apversti pusę. Išėmus iš marinato, šiek tiek žuvį pasūdome ir pabarstome pipirų. Dedame kepti į orkaitę ant grotelių apie 15 minučių ir baigiant kepti apšlakstome marinatu. Kūčių stalui siūlyčiau kepti mažesniais gabaliukais pjaustytą upėtakį. Skanaus