• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai apelsinų (dideli)
  • 300 gramų cukraus
  • šiek tiek vandens
  • šiek tiek spirito

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Apelsinus nuplauname, plonai, stengiantis neužkabinti baltojo sluoksnio, nulupam odelę. Odeles beriame į labai gerai išplautą stiklainį, užberiame cukrumi ir spiritu (kiek telpa, paliekant apie 3 cm iki dangtelio. Paliekame saulėtoj vietoj 2 savaitėms. Po 2 savaičių nupilame į kitą indą, o žieveles ir neištirpusį cukrų (jei tokio yra) užpilame vandeniu. Kiekis priklauso nuo to, kokio stiprumo trauktinės norite, aš pyliau 500ml vandens - gavosi 45 laipsnių trauktinė. Gaunasi karčiai saldi, bet ne per saldi kaip likeris.

Autorius: kumucia

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai apelsinų (dideli)
  • 300 gramų cukraus
  • šiek tiek vandens
  • šiek tiek spirito

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Apelsinus nuplauname, plonai, stengiantis neužkabinti baltojo sluoksnio, nulupam odelę. Odeles beriame į labai gerai išplautą stiklainį, užberiame cukrumi ir spiritu (kiek telpa, paliekant apie 3 cm iki dangtelio. Paliekame saulėtoj vietoj 2 savaitėms. Po 2 savaičių nupilame į kitą indą, o žieveles ir neištirpusį cukrų (jei tokio yra) užpilame vandeniu. Kiekis priklauso nuo to, kokio stiprumo trauktinės norite, aš pyliau 500ml vandens - gavosi 45 laipsnių trauktinė. Gaunasi karčiai saldi, bet ne per saldi kaip likeris.

Autorius: kumucia

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų