• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai anyžių (ar pankolis)
  • 150 gramų cukraus pudros
  • 700 gramų kvietinių miltų (tiek, kad būtų vid. kietumo tešla)
  • 225 mililitrai raudonojo vyno (geros kokybės)
  • šiek tiek druskos
  • 225 mililitrai aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Paprasti, skanūs, tinkantys kukliam Kūčių stalui sausainėliai

    Pirmiausia cukraus pudrą sumaišome su aliejumi ir vynu. Beriame druską, miltus. Užminkome tešlą, suberiame sumaltus prieskonius. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui. Po pusvalandžio iš tešlos formuojame riestainėlius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Iš viso kiekio tešlos turėtų gautis dvi skardos riestainėlių. Papuošiame anyžiaus arba pankolio sėklomis (nemaltomis). Kepame 160C karščio orkaitėje apie 40 min.

Autorius: Živilė

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai anyžių (ar pankolis)
  • 150 gramų cukraus pudros
  • 700 gramų kvietinių miltų (tiek, kad būtų vid. kietumo tešla)
  • 225 mililitrai raudonojo vyno (geros kokybės)
  • šiek tiek druskos
  • 225 mililitrai aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Paprasti, skanūs, tinkantys kukliam Kūčių stalui sausainėliai

    Pirmiausia cukraus pudrą sumaišome su aliejumi ir vynu. Beriame druską, miltus. Užminkome tešlą, suberiame sumaltus prieskonius. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui. Po pusvalandžio iš tešlos formuojame riestainėlius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Iš viso kiekio tešlos turėtų gautis dvi skardos riestainėlių. Papuošiame anyžiaus arba pankolio sėklomis (nemaltomis). Kepame 160C karščio orkaitėje apie 40 min.

Autorius: Živilė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų