Nepakartojamai skanus tortas, nepaliekantis abejingų bei sušildantis žvarbų rudens vakarą.
INGREDIENTAI:
- 300 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
- 230 gramų miltai
- 200 gramų cukraus (+2 v.š. grietinėlei suplakti)
- 200 gramų kondensuoto pieno
- 200 gramų grietinės
- 150 gramų maskarponės sūrio
- 150 mililitrų plakamoji grietinėlė
- 150 gramų sviesto
- 3 vienetai konservuotų persikų
- 2 vienetai kiaušinių
- 3 valgomieji šaukštai aguonų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 sauja graikinių riešutų
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius išplakame su cukrumi. Pilame kondensuotą pieną, grietinę ir išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į kiaušinių masę. Suberiame aguonas ir viską išmaišome. Biskvitą kepame 180 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
- Gaminame pirmą kremą. Išsukame maskarponę su 150 gr rududu. Atskirai išplakame grietinėlę su 2 šaukštais cukraus. Sumaišome abi mases. Kremas turi būti labai purus.
- Gaminame antrą kremą. Kambario temperatūros sviestą išsukame su 200 gr rududu. Beriame saują susmulkintų riešutų ir viską išmaišome.
- Formuojame tortą. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 4 dalis. Dedame į formą atsegamu šonu, apšlakstome persikų sultimis, dedame maskarponės kremo, 2 smulkintas persiko puseles. Tą patį kartojame su antru biskvitu, tik dedame karamelinį riešutų kremą. Trečias biskvitas sutepamas maskarponės kremu, kremo pasiliekame tik porą šaukštų paskutiniam lakštui. Surinkus tortą, aptepame likusiu kremu, puošiame pjaustytom persikų puselėm ir graikiškais riešutais. Skanaus!
REKLAMA