Košei reikės: perlinių kruopų, avokado, ridikėlių, druskos kruopų virimui.
Sveiki pusryčiai Vingio parke (A. Mažylio nuotr.)
(19 nuotr.) Aistė Kabašinskaitė ir Agnė Kulitaitė (nuotr. Organizatorių)
Inga Žuolytė ir Jolanta Leonavičiūtė (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
Jolanta Leonavičiūtė (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
Inga Žuolytė (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
J. Šatas, V. Šaulytė, J. Mocka (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
Sveiki pusryčiai Vingio parke (nuotr. Organizatorių)
Gaminimas:
1. Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2) užverdame.
3. Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą perlinę košę pagardiname ridikėliais bei avokadu ir išmaišome.
Šaltinis: http://sulieknek.lt
REKLAMA