2 porcijoms reikės: 8 forminio batono riekelių; sviesto arba margarino patepimui; 4 kiaušinių; gabalėlio mėgstamos rūkytos dešros; saujelės pjaustyto poro; 8 mažų mocarelos rutuliukų arba kito mėgstamo sūrio; druskos, maltų juodųjų pipirų.
![Kiaušiniai, virti vyne (nuotr. pinterest.com) 4](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.93&t=cr&s=800x600&m=4&f=/Uploads/UGallery/photos/6c/2c/7a/07/6c2c7a079e40ee122862ea1f8a33f4af.jpg)
Gaminimas:
Vienam sumuštiniui imkite dvi batono riekeles. Vieną ištepkite sviestu arba margarinu. Kitoje riekelėje išpjaukite minkštimą (kurį taip pat aptepkite), palikdami kraštelius.
Sudėkite riekeles vieną ant kitos, tuomet į susidariusį „šulinėlį" dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą dešrą, porą, truputį paskirstykite į šalį ir į vidurį įmuškite kiaušinį. Šalia išdėliokite pasmulkintus mocarelos rutuliukus.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tol kol batonas gražiai apskrus ir kiaušinis bus iškepęs.
Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais.
Šaltinis: Oditėlės blogas