Kate iš „My Plastic Free Home“ pasakojo, kaip džiaugtis visiškai švaria orkaite be stiprių chemikalų, ir pasakė, kad jums tereikia vandens iš čiaupo ir dviejų nebrangių namų apyvokos reikmenų – skysto muilo ir valgomosios sodos, rašo mirror.co.uk.
Soda ir skystas muilas
Valymo specialistė, skelbianti įrašus „Instagram“ ir „TikTok“ socialiniuose tinkluose, sako:
„Pirmiausia išimkite groteles ir skardas bei sudėkite jas į kriauklę, nes jų neišvalysite tol, kol nesutvarkysite orkaitės. Tada į karščiui atsparų dubenį įpilkite karšto vandens ir pašaukite į orkaitę 30 minučių 220 laipsnių temperatūroje. Kai orkaitė šiek tiek atvės, lengvai pašalinsite bet kokį pridegusį maistą, riebalus ar likučius sodos ir skysto muilo mišiniu“.
Kate sakė: „Sumaišykite vieną valgomąjį šaukštą skysto muilo ir vieną valgomąjį šaukštą sodos ir paskleiskite ant orkaitės durelių bei orkaitės šonų. Uždarykite dureles ir leiskite orkaitei galutinai atvėsti. Tada paimkite šveitiklį ir patrinkite juo orkaitę, nešvarumai lengvai išsivalys“.
Kai orkaitės vidus jau tviska švara, galite pereiti prie grotelių ir skardų ‒ jas reikės mirkyti per naktį arba ilgiau, kol nuo jų pradės atsiskirti riebalai ir nešvarumai.
Valymo ekspertė pridūrė: „Groteles ir skardas mirkykite per naktį arba ilgiau karštame vandenyje su šaukštu ar daugiau indų ploviklio ‒ priklausomai nuo susikaupusių riebalų ar nešvarumų kiekio.
Tada paimkite metalinį šveitiklį arba suglamžykite gabalėlį folijos ir nuvalykite nešvarumus, kurie tikrai lengvai pasišalins – tai mano mėgstamiausia skardų bei grotelių valymo dalis, nes tai labai malonu! Ir štai – tobulai švari orkaitė, be jokių bjaurių chemikalų“.