Pradėkite nuo kambario temperatūros kiaušinių. Prieš pradėdami virti kiaušinius, būtinai išimkite juos iš šaldytuvo ir leiskite jiems pasiekti kambario temperatūrą.
Tai padės išvengti kiaušinių skilimo virimo metu, nes dėl staigaus temperatūros pokyčio lukštai gali išsiplėsti ir susitraukti, todėl gali įtrūkti, rašo recipes.net.
Atsargiai sudėkite kiaušinius į puodą
Dėdami kiaušinius į puodą, darykite tai švelniai, kad išvengtumėte staigių smūgių, dėl kurių kiaušiniai gali įtrūkti. Kiaušinius į puodą su vandeniu galite nuleisti šaukštu, stengdamiesi, kad nusileidimas būtų ramus ir nestaigus.
Verdant kiaušinius įpilkite truputį acto
Į vandenį įpylus nedidelį kiekį acto, galima išvengti kiaušinių suskilimo. Acto rūgštis sąveikauja su kiaušinio lukštu, todėl jis tampa tvirtesnis ir mažiau tikėtina, kad suskils. Tiesiog įpilkite šaukštelį acto į verdantį vandenį prieš sudėdami kiaušinius.
Palaipsniui didinkite temperatūrą
Verdant kiaušinius svarbu vengti staigių temperatūros pokyčių. Pradėkite nuo puodo pastatymo ant viryklės ant vidutinės ugnies ir palaipsniui didinkite temperatūrą, kol vanduo užvirs.
Toks lėtas ir laipsniškas kaitinimo procesas suteikia kiaušiniams laiko prisitaikyti prie kylančios temperatūros, todėl sumažėja rizika, kad kiaušiniai sutrūkinės.
Kiaušiniai (nuotr. Shutterstock.com)Naudokite laikmatį
Verdant kiaušinius labai svarbu nustatyti laiką. Pervirus tryniai gali pasidaryti guminiai, o per mažai išvirus – skysti. Kad kiaušiniai būtų tobulai išvirti, leiskite jiems vandenyje virti apie 9-12 minučių, priklausomai nuo kiaušinių dydžio.
Kad laikas būtų tikslus, naudokite laikmatį, o tada nuimkite kiaušinius nuo kaitros ir nedelsdami įdėkite juos į ledo vonelę, kad sustabdytumėte virimo procesą.
Atsargiai elkitės su kiaušiniais
Kiaušinius atvėsinus ledo vonelėje, atsargiai stuktelėkite juos į kietą paviršių, kad įtrūktų lukštas. Tada pradėkite lupti nuo platesnio galo, kur yra oro kišenė. Būkite kantrūs ir atsargiai elkitės su kiaušiniais.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!