Kinrožės turi savybių, kurios, kaip manoma, pagerina kraujagyslių funkcijas. Svetainėje teigiama: „Kinrožės yra stiprus kraujo spaudimą mažinančių flavonoidų šaltinis, vadinamų antocianinais. Tamsiai raudonos spalvos arbata yra paprastas būdas vartoti šiuos vertingus antocianinus ir sumažinti kraujo spaudimą.
Kinrožių arbata yra rūgšti, todėl saldinti arbatą derėtų su natūraliu saldikliu. Išbandykite gėrimą iš šios arbatos ir šlakelio granatų sultimis. Šis gaivus gėrimas, sumažins jūsų kraujospūdį, o jūs numalšinsite troškulį“.
Šie teiginiai paremti Kalifornijos universiteto atliktu tyrimu. Mokslininkai stebėjo 65 suaugusiuosius, kurie gėrė šią gėlių arbatą visas šešias savaites. Jų tyrimas parodė, kad per šį laikotarpį sumažėjo hipertenzija - labiausiai tai buvo matoma tiems, kurie turėjo didesnį kraujospūdį.
Mokslininkas Berklis sakė: „Kinrožių arbata yra kupina antioksidantų, įskaitant fenolius ir antocianiną, kurie gali paaiškinti poveikį teigiamą šios arbatos poveikį“.
Mitybos ekspertas dr. Josh Axas pridūrė: „Yra keletas maisto produktų, kurie pastebimai sumažina kraujospūdį, ypač jei yra hipertenzijos rizika.“
Kadangi moksliniai tyrimai vis dar neužbaigti, patariama atsižvelgti į savo mitybos įpročius. Patariama sumažinti vartojamos druskos kiekį, nes tai kelia kraujo spaudimai.
Be to, pacientai įspėjami laikytis subalansuotos mitybos ir gerti alkoholį saikingai. Sveiko svorio palaikymas, mankštos ir rūkymo metimas taip pat gali padėti sumažinti kraujo spaudimą.