„Aš labai gerai prisimenu, kai Mama virdavo šią sriubą ir kaip mes ją su malonumu valgydavom. O dar mes darydavom taip: išgeriam, o tiksliau išsiurbiam su broliu pieną, o tada valgydavome kukulius“, - rašo Audronė ir dalijasi laiko patikrintu receptu.
Reikės:
3 virtų bulvių, 4 žalių bulvių, 2 v.š krakmolo (1 + 1), žiupsnelio druskos, pieno, sviesto.
Gaminimo eiga:
Virtas bulves sugrūdau. Žalias bulves sutarkavau ir išspaudžiau skystį.
Dubenyje sumaišiau virtas ir takuotas bulves, įdėjau krakmolą, pagardinau druska. Iš paruoštos masės formavau nedidelius kukulius.
Į puodą su verdančiu ir sūdytu vandeniu, įdėjau krakmolą ( krakmolą sumaišiau su keliais šaukštais vandens ) ir sudėjau kukulius. Kukuliams iškilus į paviršių, paviriau dar 7 - 10 min.
Kukulius išgrėbiau kiaurasamčiu, įdėjau sviesto, užbalinau pienu ir vuolia. Vaikystės sriuba pagaminta. Šaltinis: Gamink su Audrone