Pastaruosius ketverius metus savo sklype besidarbuojanti Shannon pasakojo portalui express.co.uk: „Per tuos metus labai daug išmokau. Šią vasarą sužinojau daug dalykų apie namines trąšas.“
Siūlo maisto likučius kompostuoti
Trąšas galima pasigaminti iš įvairių medžiagų – nuo nupjautos žolės iki mėšlo. Tačiau jei norite sumažinti atliekų kiekį ir sutaupyti pinigų, trąšas galite pasigaminti iš maisto likučių.
Shannon sakė: „Aš vengiu naudoti chemikalus ir pirmenybę teikiu natūraliems produktams. Gaminant trąšas namuose sumažėja atliekų, be to, sutaupoma pinigų.
Gaminant trąšas namuose tikrai galima sutaupyti pinigų – augalams nereikalingi chemikalai, nes tam galima panaudoti ir natūralias priemones.“
Shannon gamina natūralias trąšas kompostuodama maisto likučius: „Mano komposto dėžė yra „veganė“, į ją nededu keptų maisto produktų, mėsos ar pieno produktų.“
Anksčiau kalbėdama su express.co.uk, Shannon paaiškino natūralių maisto produktų naudojimo trąšų gamybai privalumus.
Ji sakė: „Apskritai, visada siūlyčiau trąšoms naudoti neperdirbtus natūralius maisto produktus: vaisius, daržoves, jų likučius, pavyzdžiui, lapus.“