Nedaugelis žmonių supranta, kokių produktų negalima derinti tarpusavyje, o tik valgant tinkamus maisto derinius palaikysite sklandžią organizmo funkciją ir būsite sveiki, rašo strongherapp.com.
Žemiau pateikiame keletą netinkamų maisto derinių, kurių reikėtų vengti.
Blogiausi maisto deriniai
1. Kiaušiniai ir mėsa
Nors kai kurie žmonės mano, kad toks maisto derinys yra labai sveikas, tiesa ta, kad taip iš tikrųjų nėra. Šiuose dviejuose maisto produktuose yra labai daug baltymų – jų vartojimas apkrauna virškinimo sistemą, nes abiejų produktų virškinimas užtrunka ilgai.
2. Bulvės ir mėsa
Daugelis žmonių prie kepsnio renkasi bulves, tačiau taip nereikėtų daryti. Bulvėse gausu krakmolo, kuris reikalauja daug šarminių virškinimo skysčių, o mėsai reikia daug rūgštinio virškinimo skysčius.
Suvalgius mėsos ir bulvių vienu metu, jie užsilaiko skrandyje ir taip sukelia tam tikrų virškinimo trakto sutrikimų, pavyzdžiui, rėmenį, dujų kaupimąsi, raugėjimą ir t. t.
Šis derinys skamba labai sveikai, tačiau daugelis nustemba sužinoję, kad tai nėra sveikas pasirinkimas, kai šie produktai vartojami kartu. Taip yra todėl, kad abu produktai yra sotūs ir dėl to jų nereikėtų vartoti kartu.
Bananų ir pieno virškinimas yra sudėtingas procesas ir netgi gali sulėtinti tinkamą smegenų veiklą. Be to, abu šie produktai turi skirtingas savybes. Vienas jų turi vėsinančią savybę, o kitas – šildančią.
Bananai virškinimo metu tampa rūgštūs, o jiems susimaišius su pienu net tampa toksiški. Dėl to gali kilti tam tikrų problemų, pavyzdžiui, atsirasti bėrimas, pasireikšti kosulys, kibti peršalimas ar pasireikšti alergija.
4. Mėsainiai ir gruzdintos bulvytės
Įprasta, kad prie mėsainio yra valgomos gruzdintos bulvytės. Tačiau karti tiesa ta, kad šis derinys yra tiesiog katastrofiškas. Abiejuose yra gausu riebalų, todėl tai valgydami tik pavargsite ir tapsite tingūs.
Abu maisto produktai yra kepti riebaluose, dėl to organizme greitai padidėja cukraus ir cholesterolio kiekis – dėl to dar labiau padidėja apetitas ir auga svoris.
5. Pupelės ir sūris
Sūris yra pieno produktas, kuriame gausu baltymų, kaip ir pupelėse. Dažniausiai šie maisto produktai sukelia pilvo pūtimą ir lėtina virškinimo procesą, nes apsunkina organizmą.
Natūralu, kad sūris pasižymi šildančiomis savybėmis, o pupelės – arba šildančiomis, arba vėsinančiomis, todėl virškinimo sistema sutrinka. Tuo atveju, jei produktai pasiekia gaubtinę žarną, ji užsiteršia ir sulėtėja prakaitavimas, šlapinimasis ir tuštinimasis.