Žurnalas „Restaurant Magazine“ paskelbė geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtuką. Antrus metus lyderio poziciją išlaiko Danijos restoranas „Noma“, skelbia theworlds50best.com.
Geriausiųjų sąraše dominuoja Europos restoranai – antrą ir trečią vietas užėmė Ispanijos atstovai „El Celler De Can Roca“ bei „Mugaritz“.
Toliau rikiuojasi Italijos „Osteria Francescana“, kurios virėjas Massimo'as Bottura šiais metais pripažintas geriausiu virtuvės šefu. Penktoje vietoje atsidūrė dvi pozicijas nuo praeitų metų praradęs Anglijos „The Fat Duck“.
Šeštąją vietą užėmė JAV „Alinea“. Jis pripažintas geriausiu Šiaurės Amerikos regione, tuo tarpu septintojoje pozicijoje esantis D.O.M restoranas Brazilijoje yra geriausias Pietų Amerikoje.
Geriausias Azijos restoranas „Les Creations de Narisawa“ bendrame reitinge užėmė 12-ą vietą.
Geriausių restoranų sąrašą kiekvienais metais sudaro mažiausiai 800 restoranų industrijos ekspertų iš viso pasaulio.