Nors karšto oro gruzdintuvės įgijo didelį populiarumą, mikrobangų krosnelės vis dar išlieka plačiai naudojamos dėl savo gebėjimo greitai ir patogiai pašildyti maistą.
Tačiau, jei jūsų mikrobangų krosnelė dažnai naudojama arba ilgą laiką buvo nenaudojama, tikėtina, kad ją reikia išvalyti, rašo express.co.uk.
Atskleidė, ką daryti
„Hisense UK“, buitinės technikos ir elektronikos ekspertai, rekomenduoja pastoviai valyti virtuvės prietaisus, kad pailgėtų jų tarnavimo laikas, taip pat apsaugotumėte juos nuo pelėsio ir bakterijų.
Ieškantiems būdų, kaip greitai ir lengvai išvalyti savo mikrobangų krosnelę, ekspertai rekomenduoja vengti aštrių cheminių priemonių ir rinktis pigų maisto produktą.
Jie teigė: „Jei mikrobangų krosnelė nėra reguliariai valoma, ji labai greitai gali tapti bakterijų ir mikrobų veisykla. Dažnai maistu apsitaško šonai ir viršus, o tai skatina mikrobų dauginimąsi, jei prietaisas neišvalomas per ilgai. Kad mikrobangų krosnelė būtų geriausios būklės, bent kartą per savaitę nuvalykite jos vidų ir išorę.
Įsisenėjusios dėmės
Norėdami išvalyti įsisenėjusias dėmes, kelias minutes pašildykite dubenį su vandeniu ir citrinos griežinėliais, tada šluoste nuvalykite vidų. Pašildytas mišinys gerai atlaisvins nešvarumus, o citrina neutralizuos kvapus, o galiausiai mikrobangų krosnelėje neliks bakterijų.“
Kitas mėgstamas būdas valyti mikrobangų krosnelę – paimti maždaug 200 ml acto ir supilti jį į mikrobangų krosnelei pritaikytą dubenį ir pašildyti neuždengus.
Tada penkias minutes pakaitinkite natūralų valiklį mikrobangų krosnelėje ir dar penkias minutes palikite pastovėti. Po to atsargiai išimkite dubenį ir nuvalykite vidų drėgnų skudurėliu.
Taip pat siūloma bent kartą per savaitę išvalyti ir kitus prietaisus, pavyzdžiui, karšto oro gruzdintuves, šaldytuvus, skalbimo mašinas.
Ekspertų teigimu, tinkamai prietaisų priežiūra gali padėti panaikinti nemalonius kvapus ir prisidėti prie higieniškos gyvenamosios aplinkos kūrimo.