Atrodo, kad atsiradus karšto oro gruzdintuvėms, mikrobangų krosnelės buvo nustumtos į šalį, tačiau jos tebėra dažnai naudojamas prietaisas, padedantis greitai ir patogiai pašildyti maistą.
Tačiau jei jūsų mikrobangų krosnelė yra arba dažnai naudojama, arba ilgą laiką nebuvo naudojama, tikėtina, kad reikia ją išvalyti, rašo express.co.uk.
Pašildykite vandenį su citrina
„Hisense UK“, buitinės technikos ir elektronikos ekspertai, rekomenduoja pastoviai valyti virtuvės prietaisus, kad pailgėtų jų tarnavimo laikas, taip pat apsaugotumėte juos nuo pelėsio ir bakterijų.
Ieškantiems būdų, kaip greitai ir lengvai išvalyti savo mikrobangų krosnelę, ekspertai rekomenduoja vengti aštrių cheminių priemonių ir rinktis pigų maisto produktą.
Jie teigė: „Jei mikrobangų krosnelė nėra reguliariai valoma, ji labai greitai gali tapti bakterijų ir mikrobų veisykla. Dažnai maistu apsitaško šonai ir viršus, o tai skatina mikrobų dauginimąsi, jei prietaisas neišvalomas per ilgai.
Kad mikrobangų krosnelė būtų geriausios būklės, bent kartą per savaitę nuvalykite jos vidų ir išorę. Norėdami išvalyti įsisenėjusias dėmes, kelias minutes pašildykite dubenį su vandeniu ir citrinos griežinėliais, tada šluoste nuvalykite vidų.
Pašildytas mišinys gerai atlaisvins nešvarumus, o citrina neutralizuos kvapus, o galiausiai mikrobangų krosnelėje neliks bakterijų.“
Kitas mėgstamas būdas valyti mikrobangų krosnelę – paimti maždaug 200 ml acto ir supilti jį į mikrobangų krosnelei pritaikytą dubenį ir pašildyti neuždengus.
Tada penkias minutes pakaitinkite natūralų valiklį mikrobangų krosnelėje ir dar penkias minutes palikite pastovėti. Po to atsargiai išimkite dubenį ir nuvalykite vidų drėgnų skudurėliu.
Taip pat siūloma bent kartą per savaitę išvalyti ir kitus prietaisus, pavyzdžiui, karšto oro gruzdintuves, šaldytuvus, skalbimo mašinas.
Ekspertų teigimu, tinkamai prietaisų priežiūra gali padėti panaikinti nemalonius kvapus ir prisidėti prie higieniškos gyvenamosios aplinkos kūrimo.