• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

REKLAMA

Pasigaminkite gardžius augalinius pistacijų ledus namuose – jų paragavę tikrai norėsite pakartoti.

Reikės:

  • 220 g kokosų kremo
  • 80 g augalinio pieno
  • 60 g pistacijų
  • 60 g klevų sirupo (tinka ir agavų)
  • 1 a. š. maca miltelių (nebūtina)

Glaistui:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 20 g kokosų aliejaus
  • pistacijų papuošimui

Gaminimo eiga:

  • Kavamalėje ar maisto smulkintuve susmulkiname pistacijas. Sudedame į puodą kokosų kremą, augalinį pieną, klevų sirupą ir smulkintas pistacijas, viską ištirpiname iki vientisos masės (ne užverdame, tik ištirpiname).
  • Gautą masę „sublendiname“ ir supilame į dubenį. Uždedame maistinę plėvelę ir dedame 1 valandai į šaldymo kamerą.
  • Po valandos išimame, pramamaišome ir supilstome į ledų formeles. Supilsčius uždengiame maistine plėvele ir dedame nakčiai į šaldymo kamerą.
  • Sekančią dieną ištirpiname šokoladą ir kokosų aliejų, ištraukiame ledus iš šaldymo kameros ir išėmę iš formelių po vieną merkiame į ištirpintą šokoladą. Galima apibarstyti smulkintais pistacijų riešutais ir iškart ragauti.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir so_delicious_vegan

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų