Pasigaminkite gardžius augalinius pistacijų ledus namuose – jų paragavę tikrai norėsite pakartoti.
Reikės:
- 220 g kokosų kremo
- 80 g augalinio pieno
- 60 g pistacijų
- 60 g klevų sirupo (tinka ir agavų)
- 1 a. š. maca miltelių (nebūtina)
Glaistui:
- 100 g juodojo šokolado
- 20 g kokosų aliejaus
- pistacijų papuošimui
Gaminimo eiga:
- Kavamalėje ar maisto smulkintuve susmulkiname pistacijas. Sudedame į puodą kokosų kremą, augalinį pieną, klevų sirupą ir smulkintas pistacijas, viską ištirpiname iki vientisos masės (ne užverdame, tik ištirpiname).
- Gautą masę „sublendiname“ ir supilame į dubenį. Uždedame maistinę plėvelę ir dedame 1 valandai į šaldymo kamerą.
- Po valandos išimame, pramamaišome ir supilstome į ledų formeles. Supilsčius uždengiame maistine plėvele ir dedame nakčiai į šaldymo kamerą.
- Sekančią dieną ištirpiname šokoladą ir kokosų aliejų, ištraukiame ledus iš šaldymo kameros ir išėmę iš formelių po vieną merkiame į ištirpintą šokoladą. Galima apibarstyti smulkintais pistacijų riešutais ir iškart ragauti.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir so_delicious_vegan