Midijoms alaus padaže reikės:
- 1 kg midijų
- 3 skiltelių česnako
- 100 g saliero stiebų
- 80 g poro
- 50 g sviesto
- 100 g šoninės
- 100 ml alaus
- 200 ml grietinėlės
- Petražolių
- Citrinos
Gaminimo eiga:
Padažui puode apkepinkite šoninę. Pilkite alų ir nugariname kelias minutes. Pilkite grietinėlę ir užvirkite.
Puode ant išlydyto sviesto apkepinkite smulkintą česnaką. Dėkite smulkintus porus ir saliero stiebą. Berkite midijas ir pamaišykite.
Uždenkite dangčių ir troškinkite 2–3 minutes, kol midijos atsidarys. Pilkite padažą ir užvirkite.
Apšlakstykite citrina ir petražolėmis.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!