• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusio sekmadienį laidos „La maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ne tik ruošė skanius patiekalus iš mėsos, bet ir pažėrė daugybę patarimų – kaip išsirinkti gerą mėsą, kaip paruošti ir t.t.

Praėjusio sekmadienį laidos „La maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ne tik ruošė skanius patiekalus iš mėsos, bet ir pažėrė daugybę patarimų – kaip išsirinkti gerą mėsą, kaip paruošti ir t.t.

REKLAMA

Šioje laidoje prie profesionalių virtuvės šefų prisidėjo ir mėsos ekspertas Deividas Saldukas. Deividas sako, kad didžiausia jo aistra – rodyti žmonėms, kaip paprastai ir skaniai pasigaminti patiekalą iš mėsos.

Šį kartą virtuvės ekspertų gaminti patiekalai labai skyrėsi gaminimo laiku – T. Rimydžiui pagaminti troškintą jautienos sprandinę truko net 48 valandas, mėsos ekspertui D. Saldukai jo patiekalo pagaminimas užtruko vos 2 minutes, o griliaus patiekalų meistras V. Blauzdavčius juokėsi, kad jo kepamas jautienos didkepsnis savo pagaminimo laiku puikiai tinka tarpe tarp 2 parų ir 2 minučių.

V. Blauzdavičius jautienos didkepsnį gamino iš „T-bone“ – išpjovos ir nugarinės dalis, kuri savo forma primena raidę „T“.

REKLAMA
REKLAMA

„Išpjovą ir nugarinę iš tikrųjų yra gana sunku kepti, nes viena pusė yra minkštesnė ir iškepa greičiau, o kita pusė užtrunka ilgiau. Su steiku, su jautiena ar kita mėsa, kuri turi riebalo, labai svarbi jau pati gaminimo pradžia.

REKLAMA

Jeigu ištraukiate šaldytą mėsą – palikite ją atšilti bent valandai, o jeigu norite valgyti greitai, mėsą kiškite po šiltu vandeniu. Jokiu būdu nekiškite po karštu, nes mėsa turi pamažu sušilti. Jeigu dėsite kepti tiesiai iš šaldytuvo, mėsa viduje nebus sušilusi, riebalas nebus ištirpęs, o dėl to mėsa bus kieta ir neskani“, – nurodo V. Blauzdavičius.

Taip pat labai svarbu, jeigu dedate mėsą šaldyti į šaldiklį, neišimkite mėsos iš vakuuminės pakuotės, nes šaltis išdžiovins mėsą.

V. Blauzdavičius rekomenduoja virtuvėje turėti termometrą, kuriuo galėtumėte pamatuoti mėsos produktų temperatūrą. Griliaus meistras nurodo, kad mėsą geriausia pradėti kepti, kai ji pasiekia 20 laipsnių temperatūrą.

Daugiau Vyliaus patarimų išgirskite čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų