Grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius gamino virtų bulvių blynelius su sūriu ir kukurūzais. Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis gamino omleto suktinį su sūdytu upėtakiu. Jis, kaip visada, ne tik gamino, bet ir turėjo ką įdomaus papasakot.
Restorano „Kavos era“ virtuvės šefė Živilė paruošė pusryčių skrebutį su avokadu, burokėlių humusu ir be lukšto virtais kiaušiniais. Ji pasidalino patarimais ir pademonstruos, kaip išvirti tobulą kiaušinį be lukšto.
„Čia yra apie 2 litrus vandens. Į jį pilame apie 100 gr. acto. Mes naudojame obuolių actą, jį rekomenduočiau ir kitiems. Užverdame vandenį ir šiek tiek palaukiame“, – pasakoja Živilė.
Sumušusi į vandenį kiaušinius, ji nurodo, kad jeigu kiaušinio baltymas limpa prie dugno, puodą pamaišykite, kad sukeltumėte jame „sūkurį“.
„Laiko, kiek reikia virti nėra. Vieni sako, kad reikia virti 3 min, 4 min, bet iš tikrųjų laiko nėra. Turime patys matyti [kada išvirė]. <...> Kad kiaušinis išvirė suprasti galime, kai baltymas pasidaro kietas, o trynys būna dar minkštas“, – pasakoja Živilė.