Šį pokytį lėmė pergalė pirmajame šalyje Tortų turnyre, kuriame trečios kartos policininkė pristatė iš pačios augintų špinatų pagamintą gaivų tortą ir, sulaukusi daugiausia teigiamų šventės lankytojų vertinimų, tapo nugalėtoja mėgėjų kategorijoje.
Kolegos policininkai ir skatina, ir pataria
„Susilaukus dukters, jos pirmajam gimtadieniui norėjau įspūdingo torto, todėl kreipiausi į gardžiais naminiais tortais garsėjančią vietos kepėją. Iki tol individualiai tortų neužsakydavau, o paragavusi labai patikusio dukters gimtadienio torto, pagalvojau: kodėl kita moteris gali, o aš negaliu tokio iškepti.
Nuo tada ir prasidėjo mano bandymai ir atradimai. Pirmiausia iškepiau tortą sūnėnui, kuris yra ir mano krikštasūnis, paskui pasitaikė kitų progų, švenčių“, – pasakoja 29 metų Ieva, tortus kepanti ne tik šeimos nariams, draugams, bet ir kolegoms policininkams, kai kuris švenčia gimtadienį.
Kolegos taip pat buvo paskata Ievai dalyvauti pirmą kartą šalyje organizuotame Tortų turnyre. „Buvęs Lazdijų komisariato viršininkas, kuris dabar šias pareigas užima Druskininkuose, atvykęs į svečius, užsiminė apie kurorte vyksiančią tortų šventę ir paragino dalyvauti, nes buvo ragavęs mano keptų tortų.
Nieko apie renginį nebuvau girdėjusi. Kiek vėliau informaciją apie jį pastebėjau socialiniuose tinkluose ir ėmiau rimčiau svarstyti galimybę dalyvauti, o paraginta šeimos – apsisprendžiau teigiamai“, – pasakoja I. Pileckienė.
Į kolegas, kurie jau buvo ragavę įvairių Ievos tortų, pareigūnė kreipėsi ir patarimo, kokį tortą pristatyti turnyre. „Papasakojau, kad turnyro tema – druska ir prisipažinau, kad net neįsivaizduoju kaip ją atskleisti, nors jau tuomet galvojau apie špinatų tortą. Jie vienbalsiai rekomendavo rinktis „Snickers“ tortą, kuris kolegoms labai patiko, tačiau aš pagalvojau, kad šį tortą mėgsta visi, jis labai dažnai kepamas, tad vis tik likau prie savo minties – turnyre pristatyti špinatų tortą, kuris dažnam neįprastas, be to gaivesnis, labiau tinkantis vasarai“, – pasirinkimo motyvus atskleidė viena iš 32 mėgėjų turnyro dalyvių.
Po laimėjimo – noras gilinti žinias
Moteris džiaugiasi apsisprendusi teisingai: „Mano pasirinkimas buvo geras, pataikiau, žmonės to ir norėjo. Šio torto receptą gavau iš savo buvusios grupiokės. Jį dar gerokai tobulinau – teko tikslinti originaliame recepte pateiktas produktų proporcijas, o dabar jis vienas mėgstamiausių.
Tam, kad galėčiau jį kepti, šiemet pirmą kartą specialiai savo darže sodinau špinatus. Juos naudojau ir kepdama tortą turnyrui. Nors dariau tai ne pirmą kartą, nesisekė. Dėl karšto oro viskas bėgo – labai pergyvenau, kaip saugiai nugabenti tortą iki Druskininkų. Į kurortą vykau viena – aš ir tortas, o šeima – vyras su dukrele palaikyti atvyko atskirai“, – prisimena Ieva.
Įveikusi jaudulį ir karštį, moteris negalėjo patikėti išgirdusi savo vardą, kai buvo skelbiama, kas nugalėjo mėgėjų Tortų turnyre. „Laimėjimas buvo tikrai netikėtas – abejojau, ar tikrai mano vardą vedantysis pasakė. Kelias dienas po renginio niekaip negalėjau tuo patikėti – esu labai patenkinta ir laiminga.
Dabar dairausi, kokius konditerijos kursus galėčiau lankyti, kur pagilinti žinias. Žinoma, tai nebus labai paprasta, turint dviejų su trupučiu metų dukrytę ir jau dirbant, bet intensyviai ieškau – noriu daugiau sužinoti ir išmokti“, – sako Ieva, taip pat laukianti atsakingų institucijų leidimo namie nedideliais kiekiais gaminti pardavimui skirtus konditerijos gaminius bei neatmeta galimybės ateityje tam skirti dar daugiau savo laiko.
Tortas „Snickers“
Biskvitui: 2 kiaušinių 100 g cukraus 200 g miltų 2 a. š. kepimo miltelių 100 g grietinės 200 g sutirštinto pieno „Rududu“
Grietinėlės kremui: 200 g plakamosios grietinėlės 250 g maskarponės sūrio 2-3 šaukštai cukraus
Karameliniam kremui: 100 g sviesto 200 g sutirštinto pieno „Rududu“ 100 g sūdytų smulkintų žemės riešutų
Šokolado pertepimui: 150 g juodojo šokolado 150 ml pieno vandens su citrina lakštų sulaistymui
Gaminimas
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite, sudėkite cukrų, dar paplakite tol, kol jis ištirps, įmaišykite trynius. Į kiaušinių masę sudėkite kambario temperatūros sutirštintą pieną „Rududu“ ir grietinę, išmaišykite, tada įsijokite miltus su kepimo milteliais. Kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. – tol, kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis bus sausas.
Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir supilkite pieną.
Grietinėlę išplakite su maskarponės sūriu ir cukrumi. Jei šio kremo bus daugoka, likusią dalį galima naudoti papuošimui ar torto aptepimui.
Kambario temperatūros sviestą išplakite iki baltumo, sudėkite sutirštintą pieną „Rududu“, dar šiek tiek paplakite ir suberkite smulkintus riešutus.
Surinkite tortą. Ant pirmojo biskvito lakšto pilkite šokolado kremo, tada dėkite pusę grietinėlės kremo. Dėkite antrą biskvitą, vėl pilkite šokolado kremo, dėkite visą karamelės kremą. Ant trečiojo biskvito lakšto vėl pilkite šokolado ir dėkite likusią grietinėlę, uždenkite ketvirtu biskvito lakštu.
Jeigu matosi, kad lakštai sausoki, juos galima sudrėkinti vandeniu su citrinos sultimis.
Puoškite pagal savo fantaziją. Skanaus!