Laidos viešnia Karolina Marija Grabinskienė legendinės kavinės „Viduklės koldūnai“ savininkė gamins garsiuosius Viduklės koldūnus – tradicinius su kiaulienos įdaru ir su varške.
Pasak Tomo, koldūnai – labai geras patiekalas – skyrus šiek tiek daugiau laiko, galima jų pasigaminti daugiau ir užšaldyti, o paskui prireikus – greitai išsivirti.
„Svarbu atitaikyti įdaro kiekį, kad būtų ne per daug, nes išbėgs, ir nepermažai, nes jausis tik tešla ir bus neskanu. Šviežius, tik ką pagamintus koldūnus, prieš virimą rekomenduoju šiek tiek pašaldyti – bus dar skanesni“, – patarimus dalino virtuvės šefas.
Bulviniai virtinukai su varškės kremo padažu
Pietums, kai nesinori mėsos, labai tiks bulviniai virtinukai su puikiu, greitai paruošiamu varškės kremo padažu.
Receptą žiūrėkite:
Virtinukai su varške ir pieno-sviesto padažu
Kai pietums norisi virtinukų be mėsos, puikiai tiks šie su varškės įdaru ir pieno - sviesto padažu. Patiks visiems šeimos nariams.
Receptą žiūrėkite:
Viduklės koldūnai su mėsa ir spirgučių padažu
Viduklės koldūnai su mėsa labai populiarūs, sakoma, kad kai vieną kartą paragauji tradicinių Viduklės koldūnų, jų skonio jau neužmiršti. Jų skiriamasis bruožas yra labai nedidelis dydis ir forma. Viduklė garsėja savo tradiciniais koldūnais, tad siūlau jų pabandyti pasigaminti ir namuose.
Receptą žiūrėkite: