• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atšalus orams, namuose norisi pasigaminti greito ir šilto maisto. Tuomet tam puikiai tiks šis naminių Ritos kotletukų receptas, kuris galbūt taps jūsų mėgstamiausias.

6

Atšalus orams, namuose norisi pasigaminti greito ir šilto maisto. Tuomet tam puikiai tiks šis naminių Ritos kotletukų receptas, kuris galbūt taps jūsų mėgstamiausias.

REKLAMA

Kotletukams reikės: triušienos mėsos, 1 kiaušinio, 100 ml riebios grietinėlės, 1,5 v.š. maltų džiūvėsėlių, kotletų prieskonių, druskos, svogūno, sviesto kepimui, sultinio.

Padažui: 150 ml grietinėlės, 50 g kumpio, 1 nedidelio svogūno, šviežių krapų.

Gaminimas :

1. Nuskuskite bulves, nuplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite laukti savo eilės. Druskos įdėsite vėliau.

2. Sumalame triušieną ir dedame visus išvardintus ingredientus. Visą masę gerai išminkome.

3. Formuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame miltuose.

4. Padažui susmulkiname svogūną ir kumpį.

5. Į puodą pilame šiek tiek sultinio ir užverdame.

6. Kotletus apkepiname svieste iš abiejų pusių ir dedame į puodą su sultiniu.Sultinio reikia tiek,kad neapsemtų kotletų.

7. Užkaiskite bulves.Nepamirškite įdėti druskos.

8. Toje pačioje keptuvėje kur kepė kotletai apkepiname svogūną su kumpiu. Galite įdėti gabaliuką sviesto. Kepiname tol kol svogūnas paskaidrės ir kumpis apskrus.

REKLAMA
REKLAMA

9.Toliau į keptuvę pilame grietinėlę, dedame prieskonius ir kepiname iki padažas sutirštės.

10.Paruoštą padažą pilame į puodą su kotletais ir patroškiname 10 -15 min.

11. Ruošiame agurkus: nuplauname ir supjaustome išilgai į 4 dalis ir dedame į maišelį.

Dedame druską, smulkintus krapus, trintą česnaką. Maišelį su agurkais užrišame kratome kol susimaišys su druska ir prieskoniais.

Šaltinis: Ritos receptai

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų