Stuff.co.nz rašo, kad stebint aukštesniosios klasės manieras matyti, jog pirmiausia į puodelį yra įpilama arbata, o po to pienas. O štai žemesnioji klasė pirmiausia į puodelį įpila pieną, o tik tada arbatą.
Visa tai paaiškinama praktiškai. Paprasčiausiai žemesnioji klasė turėjo prastesnės kokybės indus, kurie galėjo įskilti dėl greito temperatūros pokyčio.
Šiandien ši diskusija „pienas prieš ar po“ vis dar egzistuoja. Ironiškai tai, kad pilant šaltą pieną į labai karštą arbatą, karštis labai greitai absorbuojamas. Tai reiškia, kad yra pakeičiamos įgimtosios pieno savybės ir tuo pačiu skonis. Taip pat pakeičiamos pieno ypatybės apsitraukiant plėvele.
Patariama, kad jei naudojamas arbatos pakelis, visuomet reikėtų pirmiau pilti karštą vandenį.