Pyragas yra purus, minkštas, drėgnas ir nesprangus. Kepkite ir tuo įsitikinsite patys, o aš lauksiu atsiliepimų, rašo tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė.
Reikės:
4-5 obuolių ( rūgštesnių ), 4 kiaušinių ( M ), 200 gr. sviesto ( ištirpinto ), 200 gr. cukraus, 200 gr. natūralaus jogurto ( be priedų ), 200 gr. miltų, 1.5 a.š kepimo miltelių, migdolų ( migdolų riekutės )
Gaminimo eiga:
Ištirpintą sviestą su cukrumi išplakiau mikseriu. Po vieną įmušiau kiaušinius ir gerai išplakiau. Į masę supyliau jogurtą, persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau iki vientisos masės.
Obuolius nulupau, supjausčiau mažais gabaliukais ir įmaišiau į masę. Išmaišiau. Kepimo skardą sutepiau aliejumi ir supyliau masę, ant viršaus užbėriau migdolų riekelių. Kepiau orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 - 45 min. ( ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku ).
Štai ir viskas. Pyragas iškeptas.
Šaltinis: Gamink su Audrone