Nesvarbu, ar mėgaujatės šviežiomis braškėmis ar su grietinėle, ar deserte – trumpas braškių galiojimo laikas gali sugadinti nuotaiką. Tačiau yra ką galima padaryti, kad jūsų braškės išsilaikytų ilgiau, rašoma express.co.uk.
Kai braškės praranda šviežumą, jos praranda savo tvirtumo, o saldumas nyksta. Juose taip pat atsirasti pelėsis, kuris greitai plinta į kitus vaisius. Tačiau naudojant tik baltąjį actą ir vandenį, braškių gyvenimą galite pailginti keliomis dienomis.
Skaitykite toliau, kaip išlaikyti braškes ilgiau.
Jums reikės:
Baltojo acto, vandens, kiaurasamčio, didelio dubens
Ką daryti?
Pirmiausia į didelį dubenį įpilkite pusę puodelio baltojo acto ir du su puse puodelio vandens. Į mišinį sudėkite braškes ir palikite keletą minučių pastovėti.
Baltajame acte esanti acto rūgštis veikia kaip dezinfekavimo priemonė ir sunaikins visas ant braškių esančias bakterijas ar pelėsių sporas.
Ištraukite braškes ir gerai jas išdžiovinkite.
Tai galite padaryti su popieriniais rankšluosčiais arba išdžiovindami jas kiaurasamtyje.
Svarbu braškes visiškai išdžiovinti, nes dėl drėgmės pertekliaus jos gali greičiau supelyti. Tada laikykite braškes šaldytuve ant popierinio rankšluosčio.
Taip pat šiuo metodu galite pratęsti gervuogių ir aviečių gyvenimą.
Kitas būdas užtikrinti, kad braškės išsilaikytų ilgiau – kuo ilgiau išlaikyti nenuskintus jų stiebus.
Jei pastebėjote, kad uogos ėmė pelyti arba suminkštėjo, kuo greičiau pašalinkite jas, kad pelėsis neišplistų.