Grilio karalius, „La Maistas“ laidoje stereotipus laužantis Vylius Blauzavičius nostalgiškiems receptams skirtoje laidoje pasirinko gaminti šiek tiek neįprastus, griliuje keptus švilpikus. Užkeptus švilpikus šefas gardino faršu bei sūriu.
Receptą žiūrėkite:
Kitas neįprastas šefo pasiūlymas – snikerinis tinginys.
Receptą žiūrėkite:
Lietuviškos virtuvės paveldo sergėtojas, nuolatinis „Lai Maistas“ laidos šefas Tomas Rimydis žiūrovus nustebino pasirinkdamas gaminti ne saldžius, o traškius, kmynais ir karamelizuotų pastarnokų kremu gardintus žagarėlius. Net jei sunku prisiminti nostalgiškus patiekalus, žagarėlio ragavo kiekvienas.
Receptą žiūrėkite:
Kitas šefo Tomo Rimydžio nostalgiško recepto pasirinkimas – skruzdėlynas su šaltalankių medumi, lazdyno riešutais ir vanilės padažu.
Receptą žiūrėkite:
Ypatingas laidos svečias – Simona Kontrimienė, tinklaraščio „Balta lėkštė“ autorė, kurios virtuvėje dažnai atsiranda daugelio seniai pamiršti receptai, pasidalino gardžiu varškinių obuolių skarelių su meduolių prieskoniais receptu. Šios skarelės neabejotinai taps įsimintinu vaišių stalo akcentu.
Receptą žiūrėkite:
Taip pat maisto tinklaraštininkė rekomenduoja šilkinius bulvių virtinukus su mėtomis.
Receptą žiūrėkite:
Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3, o jei nespėjote peržiūrėti laidos, tai padaryti galite čia.