Blynams reikės: 1 puodelio greitai paruošiamų nesmulkintų avižų dribsnių; 1 puodelio pieno; 2 valgomųjų šaukštų cukraus; 3 nedidelių arba 2 vidutinio dydžio obuolių; 2 kiaušinių; 1 puodelio miltų; 1/4 arbatinio šaukštelio druskos; Aliejaus kepimui.
Avižinius dribsnius sumaišykite su cukrumi, užpilkite karštu pienu, uždenkite ir palikite keletui minučių brinkti. Nuplaukite ir sutarkuokite per burokinę tarką obuolius. Į avižinių dribsnių masę įmaišykite tarkuotus obuolius, kiaušinių trynius ir druską. Įmaišykite miltus, kol neliks sausų grūdelių.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Didelę keptuvę užkaiskite ant vidutinio karščio ir įpilkite du valgomuosius šaukštus aliejaus. Kai keptuvė gerai įkais, nedideliu samteliu pilkite į keptuvę tešlą. Kai blynelių apačia ims ruduoti, o aplink kraštelius iškils pūslelių, apverskite blynelius mentele. Iš abiejų pusių iškepusius blynelius sudėkite į lėkštę ir nedelsdami patiekite.
Šaltinis: tinklaraštis Mukatanas