• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keptos bulvės, žinoma, yra labai skanios, tačiau nereikėtų jų valgyti dažnai. Jos ne tik apkrauna virškinimo sistemą, bet ir netinkamai derinamos su kitais maisto produktais gali pakenkti sveikatai.

Keptos bulvės, žinoma, yra labai skanios, tačiau nereikėtų jų valgyti dažnai. Jos ne tik apkrauna virškinimo sistemą, bet ir netinkamai derinamos su kitais maisto produktais gali pakenkti sveikatai.

REKLAMA

Gydytojai ir mitybos specialistai rekomenduoja su jomis elgtis atsargiai, ypač kartu su daugeliu pažįstamų ingredientų.

Duona ir keptos bulvės: dvigubas smūgis skrandžiui

Pačiose bulvėse gausu krakmolo. Duona, ypač baltų miltų duona, taip pat yra angliavandenių ir greitai virškinamo krakmolo koncentratas.

Kai jie susitinka viename valgyme, skrandis turi ilgai ir sunkiai dirbti, gamindamas daugiau skrandžio sulčių. 

Jei tokiu maistu piktnaudžiaujama reguliariai, rūgšties perteklius gali sukelti gleivinės dirginimą, rėmenį ir net gastritą.

Be to, tokie deriniai prisideda prie didelio cukraus kiekio kraujyje, o tai gali būti pavojinga sergant prediabetu arba atsparumu insulinui.

Alkoholis ir bulvės – nesaugus tandemas

Iš pirmo žvilgsnio bulvytės ir bokalas alaus yra klasika. Tačiau iš tikrųjų šis derinys kenkia inkstams. 

Keptame patiekale yra daug riebalų, druskos ir toksinių medžiagų, susidariusių termiškai apdorojant aliejų.

Alkoholis didina inkstų ir kepenų apkrovą, o kartu su riebiu maistu gali sukelti lėtinių šlapimo sistemos ligų paūmėjimą, patinimą, padidėjusį kraujospūdį ir net išprovokuoti uždegimą.

Bulvės ir mėsa: per daug apkrauna virškinamąjį traktą

Nors keptos bulvės su mėsa yra mėgstamiausias milijonų žmonių patiekalas, tai tikras stresas skrandžiui. 

Čia derinami baltymai, riebalai ir sudėtiniai angliavandeniai – maisto produktai, kuriems reikia skirtingų fermentų ir skirtingo virškinimo laiko. 

REKLAMA
REKLAMA

Toks derinys lėtina virškinimo procesus ir gali sukelti rūgimą, sunkumą, pilvo pūtimą ir nuovargio jausmą po valgio. 

Vartojant dažnai, jis gali sukelti disbakteriozę ir sutrikdyti žarnyno mikroflorą.

Keptos bulvės ir pomidorai yra netikėtai kenksmingi

Pomidoruose yra rūgščių, kurios, susijungusios su bulvių krakmolu, daro jį mažiau prieinamą virškinimui. 

REKLAMA

Tai ne tik apsunkina maisto virškinimą, bet ir prisideda prie nesuvalgytų likučių kaupimosi žarnyne, o tai ateityje gali sukelti uždegimą ir toksinų susidarymą.

Primename, kad tai yra tik patariminio pobūdžio straipsnis. Dėl savo sveikatos ir mitybos visuomet rekomenduojama pasitarti su savo šeimos gydytoju arba vaistininku.

REKLAMA
Bukesnio straipsnio nesu skaitęs..
Stebuklas,kad zmonija sunkiai vilkdama kojas vos vos,dar laikosi.
Bulvės su duona tai kaip duona su batonu. Nu duoda!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų