• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kepdami bulves padarykite 1 veiksmą: rezultatas nustebins

Mitybos specialistė atskleidė savo bulvių gaminimo būdą, kuris gali padidinti jų priešuždegiminį poveikį. Ispanų mitybos specialistė Sandra Monino Costa savo įžvalgomis pasidalijo „TikTok“. 

Mitybos specialistė atskleidė savo bulvių gaminimo būdą, kuris gali padidinti jų priešuždegiminį poveikį. Ispanų mitybos specialistė Sandra Monino Costa savo įžvalgomis pasidalijo „TikTok“. 

REKLAMA

„Ar žinojote, kad bulvės ir saldžiosios bulvės, priklausomai nuo gaminimo būdo, gali būti uždegimą skatinantys arba priešuždegiminiai maisto produktai? Tai tiesa“, – sakė ji savo 196 tūkst. sekėjų. 

Ant bulvių užberkite šių prieskonių

Sandra pradėjo skusti didelę „paprastą“ bulvę ir saldžiąją bulvę, kol laukė, kad orkaitė įkaistų iki 200 laipsnių. Tada ji supjaustė bulves plonais griežinėliais, pagardino ciberžole, pipirais ir imbieru. 

Šie prieskoniai ne tik skanūs, bet ir potencialiai naudingi sveikatai. 2020 m. atliktame tyrime kurkuminas, pagrindinis ciberžolėje randamas junginys, be kitų privalumų, buvo giriamas už priešvėžines, antioksidacines ir priešuždegimines savybes. 

REKLAMA
REKLAMA

Kiti tyrimai rodo, kad imbiero vartojimas gali sumažinti raumenų skausmą ir net pagerinti osteoartritu – sąnarių uždegimo sukelta liga – sergančių pacientų būklę, rašo express.co.uk

REKLAMA

Sandra teigė: „Jei orkaitėje keptas bulves valgote kitą dieną, bulvėse esantis krakmolas tampa atspariu krakmolu. Jis tampa puikiu maistu storosios žarnos bakterijoms. 

Šios bakterijos gamina sviesto rūgštį, kuri yra natūrali priešuždegiminė priemonė. Ir pagalvojus, kiek žmonių atsisakė bulvių, besilaikydami dietos... 

Jūs jau žinote, kad kai kurių prieskonių derinys gali sutiekti jums priešuždegiminį poveikį, kaip kad ciberžolė, pipirai ir imbieras.“

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai Sandra įkaitino orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros, apšlakstė bulves alyvuogių aliejumi, įtrynė prieskoniais ir kepė apie 20 minučių. 

Parodžiusi galutinį produktą, ji išdidžiai pareiškė: „Tik pažvelkite į šias skanias bulves.“

Lėtinis uždegimas yra nuolatinė sveikatos problema, kai organizmui būdingos reakcijos sutrinka. Jį gali sukelti įvairūs veiksniai, taip pat ir simptomai gali būti skirtingi – nuo kūno skausmo iki nuolatinio nuovargio, virškinimo trakto sutrikimų, svorio svyravimų ir pasikartojančių infekcijų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„John Hopkins Medicine“ pataria, kad be kepimo orkaitėje, reikėtų apsvarstyti ir kitus gaminimo būdus, pavyzdžiui, troškinimą garuose, nes taip ruoštas maistas taip pat turi priešuždegiminį poveikį. 

Patarime rašoma: „Ir nesijauskite blogai, jeigu neturėsite laiko ir maistą šildysite mikrobangų krosnelėje. Mikrobangų krosnelė šildo suaktyvindama vandens molekules, ir tai iš tikrųjų yra sveikesnis pasirinkimas nei riebaluose ar ant grotelių aukštoje temperatūroje kepti produktai. 

Be to, nepamirškite, kad sveikų produktų, tokių kaip žuvis ir daržovės, nauda gali būti atvirkštinė, jei persistengsite su padažais ir užpilais. Daugelyje šių pagardų yra daug uždegimą sukeliančių ingredientų, pavyzdžiui, cukraus ir transriebalų, taip pat druskos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų