Mūsų gyvenimo greitis ne visada leidžia susimąstyti ką valgome. Pagal ajurvedą, tradicinę indų mediciną, netinkami maisto deriniai gali sukelti problemų virškinimo traktui, tapti nuovargio, pykinimo ir žarnyno ligų priežastimi.
Kai kuriuos produktus žmonės laiko savaime suprantamu dalyku, pavyzdžiui kiaušinį. Jis labai maistingas, turi daug baltymų, vitaminų bei mineralų, o angliavandenių jame labai nedaug. Be kiaušinio neapsieina beveik joks patiekalas ir jį mes valgome įvairiausiais pavidalais.
Kai kam patinka valgyti kiaušinį vieną, kiti mėgaujasi juo kartu su mėsa, pieno produktais ir kofeino turinčiais gėrimais. Štai keletas maisto produktų, kurių nederėtų valgyti su kiaušiniais, rašo timesofindia.com
Rūkyti lašiniai/bekonas
Kiaušinio ir lašinių derinys yra mėgstamiausias daugybės žmonių patiekalas. Tačiau jie nežino, kad dėl šio derinio, turinčio daug baltymų ir riebalų, juos gali apimti mieguistumas, nes iš karto pakilęs energijos pliūpsnis greit praeina.
Cukrus
Jei ruošdami kiaušinius dedate cukraus, abiejų produktų išskiriamos amino rūgštys nuodija jūsų kūną.
Arbata
Šiuo deriniu mėgaujamasi visame pasaulyje. Vieni arbatą geria geresniam kiaušinio virškinimui, kiti nori pašalinti nemalonų kvapą. Deja, dėl šio derinio gali užkietėti viduriai, o kūnui daroma žala tik didės.
Triušiena
Nors kiaušinius deriname su įvairia mėsa, teigiama, kad kiaušinio ir triušienos derinys gali sukelti viduriavimą.
Persimonai
Po kiaušinio suvalgius persimoną, iškyla pavojus apsinuodyti.