Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas, puikiai tinkantis ant kalėdinio stalo!
Veganiškas brownie
Reikės (9 gabalėliams):
25 minkštų datulių; 1 puodelio augalinio pieno (230g); 1/2 puodelio kokosų aliejaus (105g); 65g juodo 72% šokolado; 1 puodelio šviesių speltos arba kvietinių miltų (130g); 2/3 puodelio kakavos (75g); 1 šaukštelio kepimo miltelių; 1/2 šaukštelio druskos; 40g juodo šokolado gabalėlių
Kaip gaminti:
Iš datulių išimame kauliukus ir sumalame jas su augaliniu pienu iki vientisos masės. Kokosų aliejų ištirpdome kartu su juodu šokoladu. Viską sumaišome viename dubenyje. Kitame dubenyje sumaišome sausus produktus ir įsijojame į šokolado masę, tada viską gerai išmaišome.
Įmaišome šokolado gabaliukus ir dedame tešlą į nedidelę kvadratinę kepimo formą (ją išklojame kepimo popieriumi arba ištepame kokosų aliejumi ir pabarstome kakava). Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 27-30min. Iškepusį pyragą prieš pjaustant paliekame atvėsti.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @followyourspoon.