Barščiams su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis reikės:
- 1 ind. „Kėdainių konservų fabriko“ obuolių sultyse marinuotų burokėlių
- Keleto didesnių bulvių
- 1 vidutinės morkos
- Pusės poro
- 1 šalotinio arba klasikinio svogūno
- 400 g šviežių kiaulienos dešrelių
- Keleto saujų šviežių krapų ir petražolių
- Riebios grietinės patiekimui
- Druskos
- Alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
- Puode, kuriame bus verdama sriuba, alyvuogių aliejuje apkepinti kuo smulkiau smulkintą svogūną, plonomis riekelėmis supjaustytą porą ir sutarkuotą morką.
- Sudėti vieno kąsnio gabalėliais supjaustytas dešreles ir apkepinti jas didesnėje kaitroje, kad tolygiai apskrustų.
- Supilti burokėlius su visomis sultimis, sudėti kubeliais supjaustytas bulves, įpilti šiek tiek vandens, kad skystis apsemtų visus ingredientus.
- Uždengti dangčiu ir sumažinus kaitrą troškinti bent 30 min. arba kol daržovės bei mėsa pasieks norimą minkštumą.
- Pasūdyti pagal skonį.
- Šviežias smulkintas žoleles įmaišyti tik tuomet, kai sriuba baigs virti.
- Patiekti pagardinus grietine.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!