JUODŲJŲ SERBENTŲ LAPAI
Jie yra tinkami gaminti namų arbatai su aviečių bei gervuogių lapais. Jei po vaisių skynimo iškerpate senesnius stiebus, neišmeskite lapų, surinkite juos ir sudžiovinkite. Kai genėsite serbentus, surinkite viską nuo šakelių: lapus ir pumpurus. Pumpurai ir uogelės – puikus antioksidantas. Seniai pastebėta serbento balansuojanti, harmonizuojanti savybė. Jis balansuoja imuninę sistemą, padeda vargstantiems nuo autoimuninių problemų, tokių kaip alergijos, reumatas, astma ar podagra. Serbentų lapai valo organizmą, ypač šlapimo takus, padeda atsikratyti inkstų smėlio.
JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGOS
Juodųjų serbentų uogos taip pat sveikos, jeigu mes jų nepagadiname virdami, ruošdami su rafinuotu cukrumi. Uogos – puikus ir skanus vitaminų papildas.