• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu ir jums pabodo įprasti kukulių ir kotletų receptai, siūlome išbandyti šį. Tinklaraštis „Balta lėkštė“ siūlo pagaminti ir paskanauti tokį patiekalą, kuris abejingų, tikime, nepaliks.

Jeigu ir jums pabodo įprasti kukulių ir kotletų receptai, siūlome išbandyti šį. Tinklaraštis „Balta lėkštė“ siūlo pagaminti ir paskanauti tokį patiekalą, kuris abejingų, tikime, nepaliks.

REKLAMA

Kukuliukai su raudonųjų serbentų „cinkeliu“ bei plakta bulvių koše.

Autorė rašo, kad namuose visada turi šaldytų raudonųjų serbentų, kuriuos nuolat naudoja įvairiems patiekalams gardinti.

Taigi, šiandien pietums arba vakarienei ji siūlo gardžius kukulaičius, gardintus rūgštokomis uogomis. O prie jų – plakta bulvių košė, kuri burnoje tirpsta kaip vata.

Taigi, kukuliams reikės:

500 gramų maltos kiaulienos (gali būti per pusę su jautiena), 1 kiaušinio, 2-3 v.š. džiūvėsėlių, pieno džiūvėsiams išbrinkti, džiovinto mairūno, česnakų granulių arba miltelių. Jei turite pankolio, tinka pankolis arba maltos kalendros sėklos, druskos, pipirų.

Džiūvėsius išbrinkinti piene, sudėti su likusiais ingredientais į mėsą, išminkyti ir „patrankyti“ gautą masę, kad sutvirtėtų.

REKLAMA
REKLAMA

Daryti mažus kukuliukus, apkepti keptuvėje. Supilti 200ml grietinėlės, 100ml vandens, įdėti druskos ir pipirų pagal skonį ir patroškinti ant nedidelės ugnies apie 15-20min.Kai tai padarysite, išjunkite viryklę ir įberkite šaldytų serbentų uogų. Palaukite, kol jie šiek tiek atšils, o dar keletą paberkite tiesiog į lėkštę.

Bulvių košei reikės šlakelio karšto pieno ir gabalėlio sviesto. Kai sviestas pratirps, košę išplakite mikserio šluotele, o ne elektriniu blenderiu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų