• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jums reikės:

Jums reikės:

REKLAMA

  • 1.5 šaukštas cukrus

  • 1 šaukštelis druskos

  • 0.5 saujos kmynų

  • 500 g. kvietinių miltų

  • 0.5 st. linų sėmenų

  • 1.5 šaukšto raugo

  • 0.5 st. saulėgrąžų

  • 500 ml šilto vandens


Paruošimas:

REKLAMA
REKLAMA

Jei duona bus kepama formoje - galima daryti skystesnę, jei bus formuojamas kepaliukas - vandens įpilti mažiau, nei recepte (tačiau ir duona sausesnė gaunasi).

REKLAMA

1. Viską reikia gerai išmaišyti ir palikti tešlą išrūgti bei iškilti. Kai šilta apie 6 val., kai šalta apie 10-12 val.

2. Kai išrūgsta tešlai, atsidėti 3 gerus šaukštus raugo kitam kepimui.

3. Duoną sudėti į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Pačią duoną dar aliejumi švelniai aptepti, suformuoti kepaliuką ir kaip tikroje duonelėje išbraižyti griovelius.

4. Kepti 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą (priklauso nuo duonos storio).

5. Iškepusią duoną suvynioti į drėgną lininį rankšluostį, kad duonos plūtelė suminkštėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų