„Jau prieš savaitę prie Nemuno užtikau septynis gražius baravykus, o pirmadienį aplankiau savas vieteles Užupių pušyne, kur ankstesniais metais surinkdavau pirmą baravykų derlių.
Ir štai kiek priroviau – įvairiausio dydžio visą kibirą. Pirmieji baravykai mane kaip grybautoją labai džiugina“, – laimikiu džiaugiasi Milda.
Didesnius ji sudžiovins, o iš mažiausiųjų išvirs labai skanios aukštaitiškos sriubos. Milda noriai pasidalija ir jos receptu: grybus verda vien piene, įdeda šviežių morkyčių, dar bulvę, irgi šviežią, ir druskos. Pagardina sviestu. Jokių prieskonių nededa, nes jie sugadina aukštaitiškos baravykienės skonį.
„Dzūkijoje tokios sriubos šeimininkės neverda, tai, kai išsiverdu ir kažką pavaišinu, tas gali ir apsivalgyti“, – pajuokauja Milda.
Grybavimo sezoną sėkmingai pradėjusi Milda Stanevičienė ragina ir kitus grybautojus pasidalinti surinktų grybų nuotraukomis. Mes taip pat kviečiame su laimikiais būtinai užsukti į „Alytaus naujienų“ redakciją.
Autorius: Aldona Kudzienė, Alytaus naujienos