Menininkės gyslelė
Miglė sako, kad kūrybinė, meninė veikla jai nėra svetima, kadangi mergina yra baigusi menų studijas Vilniaus Dailės akademijoje ir turi grafikos magistro išsilavinimą.
„Konditerija – tai mano naujas hobis, meninė saviraiška. Šiuo metu tortus kepu draugams ir artimiesiems, tad tai nėra darbas, o laisvalaikio praleidimo būdas. Nemanau, kad jau galėčiau save vadinti konditere“, – pasakoja Miglė.
Naujas pomėgis
Pašnekovė prisipažįsta, kad, iš dalies, dėl naujojo pomėgio galima kaltinti COVID-19 pandemiją, nes žiemą, turėdama daugiau laiko, galėjo atrasti daugiau naujų idėjų.
„Pirmąjį tortą iškepiau Velykoms. Reikėjo suktis, juk šventėme be tėvų ir be senelių, norėjosi sukurti ką nors smagaus“, – sako mergina.
Miglė pasakoja, kad pirmąjį tortą – kiškį, įdėjo į „Facebook“ puslapį „Karantino Kuchnia“, o ten jis susilaukė labai daug dėmesio. Tai ir įkvėpė merginą toliau bandyti kepti tortus tėvams ir draugams.
Nelengvas darbas
Mergina neslepia, kad tokių tortų kepimas – sunkus ir varginantis darbas.
„Iškepti tortą užtrunka dvi dienas. Vakare pasidarau biskvitą, o kitą dieną prasideda dekoravimas, kuris kartais užtrunka ir 10 valandų. Būna, kad pradedu po pietų, o pabaigiu vidurnaktį. Kuo stengiuosi kruopščiau padaryti, tuo daugiau laiko atima“, – sako pašnekovė.
Miglė sako, kad iki šiol sudėtingiausias tortas buvo kankorėžis, kurį mergina kepė tortų turnyrui: „Tai buvo dar tik ketvirtas mano tortas, dabar tikriausiai daryčiau viską kiek kitaip.“
„Iškritę iš mėnulio“
Paklausta iš kur semiasi įkvėpimo Miglė sako, kad dažniausiai ją įkvepia šventės, metų laikai, gamta.
„Pavyzdžiui, kankorėžį dariau todėl, kad jis buvo skirtas Druskininkų tortų turnyrui, norėjau, kad atspindėtų Druskininkų gamtą. Šaltibarščiai asocijuojasi su vasara, o ir dauguma lietuvių juos labai mėgsta. Galima sakyti, kad įkvėpimas ateina iš aplinkos, iš to, ką pamatau socialinėj medijoj“, – pasakoja Miglė.
„Facebook“ puslapį mergina susikūrė dar visai neseniai – birželio mėnesį: „Puslapį susikūriau dėl tortų turnyro. Norėjau, kad daugiau žmonių pamatytų, ką darau. Taip pat norėjos, kad mano tortus būtų galima atrasti vienoje vietoje.“
Paklausta, kaip kilo mintis sukurti tokį originalų pavadinimą „Iškritę iš mėnulio“, mergina nusijuokia: „Tokį pasakymą dažniausiai taikome keistiems ar net išplaukusiems žmonėms, tad aš ir pagalvojau, kad tie mano tortai būtent tokie ir yra – iškritę iš mėnulio.“
Žmonės neretai nustemba, kad tokie keisti, spalvoti tortai gali būti valgomi, tad Miglė sako, kad jie tarsi atkeliavę iš kažkur kitur, nes primena visai kitus dalykus, o ne tortą.
Šiuo metu, Miglė tortų nepardavinėja, bet sako, kad jei kiltų labai didelis susidomėjimas tokią idėją apsvarstytų. Dabar šiais išskirtiniais tortais gali džiaugtis tik merginos šeima, draugai ir artimieji.