Skrandis jau gurgia? Jei jaučiatės išalkę, pats metas pagalvoti apie patiekalą, kuris gali tapti puikiu pasirinkimu jūsų pietums arba vakarienei.
Jei nenorite užtrukti virtuvėje, tačiau norite šio to gardaus, rinkitės šių mėsos kukulių receptą. Juo su jumis dalijasi tinklaraštininkai, kurie receptais dalijasi feisbuko grupėje „Labai mėgstu saldumynus“.
Ingredientai:
mėgiamas faršas: 500 gramų (naudotas triušienos)
kiaušinio tryniai: 1
česnakas: 3 skiltelių
druska: žiupsnelio
malti baltieji pipirai: žiupsnelio
Padažui:
sojų padažas: 30 gramų
medus: 30 gramų
vanduo: 30 mililitrų
bulvių krakmolas: 1 šaukšto
Recepto instrukcijos
1. Pradžioje į faršą dėkite kiaušinio trynį, sutarkuotas česnako skilteles, druską bei pipirus. Viską gerai išminkykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, formuokite kukuliukus bei dėkite į skardą.
2. Tuomet orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros bei dėkite kepti kukuliukus. Kepkite, kol gražiai iškepa.
3. Tada gaminkite padažą. Vandenį sumaišykite su krakmolu, kad neliktų gumuliukų. Į keptuvę sudėkite visus padažo produktus bei kaitinkite, kol pradės tirštėti. Į padažą sudėkite iškeptus kukuliukus bei pamaišykite, kad gražiai apliptų padažu.
4. Galiausiai valgykite su pasirinktu mėgiamu garnyru. Skanaus!