Gausu antioksidantų ir maistinių medžiagų
Viename puodelyje tirpios kavos yra tik 7 kalorijos, bet gausu kalio, magnio ir niacino (vitamino B3).
Vieno tyrimo duomenimis, dėl apdorojimo būdo tirpioje kavoje gali būti net daugiau tam tikrų antioksidantų nei kituose panašaus tipo gėrimuose.
Turi šiek tiek mažiau kofeino
Kava yra dažniausiai naudojamas kofeino šaltinis pasaulyje. Kofeinas pasižymi stimuliuojančiomis, energijos ir žvalumo suteikiančiomis savybėmis.
Vis dėlto, tirpi, greitai paruošiama kava dažniausiai turi šiek tiek mažiau kofeino nei įprasta kava. Viename tirpios kavos puodelyje, kuriame yra vienas arbatinis šaukštelis miltelių, gali būti 30-90 mg kofeino, tuo tarpu viename puodelyje įprastos kavos yra apie 70-140 mg kofeino.
Daugiau akrilamido
Akrilamidas yra potencialiai kenksminga cheminė medžiaga, kuri susidaro skrudinant kavos pupeles. Ši cheminė medžiaga taip pat dažnai aptinkama įvairiuose maisto produktuose, rūkaluose, namų apyvokos daiktuose ir asmens higienos priemonėse.
Įdomu tai, kad tirpioje kavoje gali būti iki dviejų kartų daugiau akrilamido nei šviežiai skrudintoje kavoje.
Pasižymi teigiamu poveikiu visam organizmui
Kavos gėrimas siejamas su daugeliu naudų sveikatai. Turint omenyje, kad tirpiosios kavos sudėtyje yra tų pačių antioksidantų ir maistinių medžiagų kaip ir įprastoje kavoje, ji turėtų turėti tokį patį teigiamą poveikį sveikatai.
Kavos gėrimas gali:
- Pagerinti smegenų veiklą
- Pagreitinti metabolizmą
- Sumažinti Alzheimerio ligos riziką
- Sumažinti diabeto riziką
- Pagerinti kepenų veiklą
- Sumažinti depresijos riziką
- Prailginti gyvenimą
Kad pajustumėte teigiamą kavos naudą, per dieną turėtumėte suvartoti bent 3-5 puodelius gėrimo.