Viskas ko reikės greitam avokado nokinimui, tai gruzdintuvo (arba orkaitės) ir folijos. Daugelį metų žmonės avokadus nokindavo žemoje orkaitėje, tačiau viena moteris pasiūlė naują idėją.
Ji paaiškino, kaip įvyniojo savo kietą avokadą į virtuvės foliją, įdėjo į orkaitę, nustatė 200 ° C temperatūrą ir pakaitino jį 10 minučių, rašo portalas delish.com.
Ji pridūrė: „Aš rekomenduočiau prieš naudojimą leisti avokadui atvėsti šaldytuve, bet tai veikia! Dabar visada be vargo galėsiu valgyti jau sunokusį avokadą ir iš jo gaminti ką tik panorėsiu!“
Pasigaminkite gvakamolės be vargo!
Turi daug naudingų medžiagų
Verta paminėti, kad avokadai yra be galo maistingi. Dažnai dėl savo kreminės ir riebios tekstūros žmonės jį tepa vietoj sviesto.
Avokaduose galima aptikti kalio (jo avokadas turi daugiau nei bananas), magnio, vario, geležies, cinko, fosforo bei įvairių vitaminų – A, B1, B2 ir B3.
Moksliniai tyrimai rodo, jog didesnis kalio kiekis organizme siejamas su sumažėjusiu kraujo spaudimu, mažesne širdies smūgio, insulto bei inkstų veiklos sutrikimo rizika.
Net 77 % avokade esančių kalorijų gaunamos iš riebalų. Avokadas yra bene daugiausiai riebalų turintis vaisius. Visgi, tai ne bet kokie riebalai, o oleino rūgštis, kuri yra ypač naudinga žmogaus organizmui.
Ši rūgštis gausiai randama ir alyvuogių aliejuje bei turi naudingų savybių. Oleino rūgštis sumažina organizmo uždegimą bei padeda apsisaugoti nuo vėžio tikimybės. Be to, avokade esantys riebalai yra atsparūs karščiui, todėl kepimui rekomenduojama vartoti avokado aliejų.