• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Daug kas plovą gamina puode ant viryklės, tačiau orkaitėje plovas gaunasi taip pat be galo skanus. Be to, nereikia jaudintis, kad plovas gali prisvilti, kas nors išbėgs. Tiesiog sudėjai viską į troškinimo indą, ir pamiršai kuriam laikui. Beje, ant plovo išdėliojus česnako skilteles ir sviesto gabalėlius – plovas išeina dar gardesnis“, – sako tinklaraščio autorė Liucija.

„Daug kas plovą gamina puode ant viryklės, tačiau orkaitėje plovas gaunasi taip pat be galo skanus. Be to, nereikia jaudintis, kad plovas gali prisvilti, kas nors išbėgs. Tiesiog sudėjai viską į troškinimo indą, ir pamiršai kuriam laikui. Beje, ant plovo išdėliojus česnako skilteles ir sviesto gabalėlius – plovas išeina dar gardesnis“, – sako tinklaraščio autorė Liucija.

REKLAMA

REIKĖS: 700 g kiaulienos sprandinės; 300 g ryžių; 3 vidutinio dydžio morkų; 2 vidutinio dydžio svogūnų; 170 g pomidorų padažo; 6 česnako skiltelių; 50 g sviesto; 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių; 1 arb. š. česnako miltelių; 2/3 druskos; 0,5 arb. š. džiovintų petražolių; 1/3 arb. š. džiovinto mairūno; 1/3 juodųjų pipirų; 1/3 arb. š. kumino miltelių; aliejaus (kepimui).

GAMINIMAS

Kiaulieną supjaustome nedideliais gabalėliais. Sumaišome su visais prieskoniais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame kiaulieną, kepiname, kol gražiai apskrunda. Tada sudedame į didelį stiklinį indą (būtinai su dangčiu), skirtą kepimui orkaitėje.

REKLAMA
REKLAMA

Morkas ir svogūnus nulupame. Morkas sutarkuojame stambia tarka, o svogūnus susmulkiname.

Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame susmulkintas daržoves ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja. Pagardiname pora žiupsnelių druskos ir juodųjų pipirų. Iškepusias daržoves sudedame ant kiaulienos gabalėlių. Užtepame pomidorų padažo.

REKLAMA

Ryžius išverdame, sudedame į sietelį ir nuplauname šaltu vandeniu. Po to paskirstome ant daržovių.

Plovą užpilame verdančiu vandeniu. Vanduo turi būti per pirštą virš ryžių. Kepimo indą uždengiame ir plovą dedame į orkaitę kepti 30 minučių.

Po to ištraukiame, išdėliojame nuluptas česnako skilteles, išdėliojame sviesto gabalėlius, apibarstome druska, uždengiame dangčiu ir kepame orkaitėje dar 15 minučių. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų