REIKĖS: 700 g kiaulienos sprandinės; 300 g ryžių; 3 vidutinio dydžio morkų; 2 vidutinio dydžio svogūnų; 170 g pomidorų padažo; 6 česnako skiltelių; 50 g sviesto; 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių; 1 arb. š. česnako miltelių; 2/3 druskos; 0,5 arb. š. džiovintų petražolių; 1/3 arb. š. džiovinto mairūno; 1/3 juodųjų pipirų; 1/3 arb. š. kumino miltelių; aliejaus (kepimui).
GAMINIMAS
Kiaulieną supjaustome nedideliais gabalėliais. Sumaišome su visais prieskoniais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant aukštesnės vidutinės ugnies. Sudedame kiaulieną, kepiname, kol gražiai apskrunda. Tada sudedame į didelį stiklinį indą (būtinai su dangčiu), skirtą kepimui orkaitėje.
Morkas ir svogūnus nulupame. Morkas sutarkuojame stambia tarka, o svogūnus susmulkiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame susmulkintas daržoves ir kepiname ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštėja. Pagardiname pora žiupsnelių druskos ir juodųjų pipirų. Iškepusias daržoves sudedame ant kiaulienos gabalėlių. Užtepame pomidorų padažo.
Ryžius išverdame, sudedame į sietelį ir nuplauname šaltu vandeniu. Po to paskirstome ant daržovių.
Plovą užpilame verdančiu vandeniu. Vanduo turi būti per pirštą virš ryžių. Kepimo indą uždengiame ir plovą dedame į orkaitę kepti 30 minučių.
Po to ištraukiame, išdėliojame nuluptas česnako skilteles, išdėliojame sviesto gabalėlius, apibarstome druska, uždengiame dangčiu ir kepame orkaitėje dar 15 minučių. Skanaus!
Šaltinis: Lithuanian in the USA