„Taip jau nutiko,kad turėjau nuo švenčių marinuoto šašlyko.Norėjau gaminti plovą,bet persigalvojau ir gavosi nuostabus,tirpstantis troškinys.O dar šviežios bulvės ir morkos ,taip pat prisidėjo prie šio gėrio sėkmės", - sako recepto autorė Rita.
Reikės: 1,5 kg marinuoto kiaulienos sprandinės šašlyko, 3 svogūnų, 4 skiltelių česnako, 4 šviežių morkų, 5 šviežių bulvių, 2 v.š. miltų, 2 v.š. pomidorų pastos, druskos pagal poreikius, 0,5 l sultinio arba raudonojo vyno, žalumynų ( kalendra,krapai).
Garnyrui: marinuotų svogūnų ( svogūnai, druska, cukrus, baltojo vyno actas), marinuotos peperoni aitriosios paprikos, toliau pagal poreikius.
Gaminimas:
1. Nuvalome daržoves. Morkas supjaustom stambiau, bulves skiltelėmis, svogūnus pusžiedžiais, česnako skilteles daliname pusiau.Morkas, svogūnus, česnaką pakepiname.
2.Mėsą dedame į maišą, pilame miltus ir išpurtome, kad pasidengtų pilnai visi mėsos gabaliukai. Dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepiname.
3.Daržoves ir mėsą dedame į storasienį troškintuvą, ten pat dedame ir bulves, pomidorų pastą, permaišome ir užpilame sultiniu.
4.Dedame į orkaitę, temperatūra 180 * C kol daržovės suminkštės, padažas sutirštės.Troškiname 1,5 val.
5.Kol mėsa troškinasi, pagaminame svogūnus: svogūnus supjaustome žiedais ir nuplikome verdančiu vandeniu.Toliau dedame cukraus, druskos, acto. Paliekame pastovėti iki tieksime. Iškepus troškiniui tiekiame kartu su svogūnais, barstome žalumynais. Visa kita pagal poreikius. Skanaus!
Recepto šaltinis: www.ritosreceptai.lt