• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Namuose liko šašlykų? Išbandykite šį receptą, kuris, pasak jo autorės, pranoko visus lūkesčius. Šis receptas yra greitas bei paprastas, o abejingų tikrai nepalieka. 

4

Namuose liko šašlykų? Išbandykite šį receptą, kuris, pasak jo autorės, pranoko visus lūkesčius. Šis receptas yra greitas bei paprastas, o abejingų tikrai nepalieka. 

REKLAMA

„Taip jau nutiko,kad turėjau nuo švenčių marinuoto šašlyko.Norėjau gaminti plovą,bet persigalvojau ir gavosi nuostabus,tirpstantis troškinys.O dar šviežios bulvės ir morkos ,taip pat prisidėjo prie šio gėrio sėkmės", - sako recepto autorė Rita. 

Reikės: 1,5 kg marinuoto kiaulienos sprandinės šašlyko, 3 svogūnų, 4 skiltelių česnako, 4 šviežių morkų, 5 šviežių bulvių, 2 v.š. miltų, 2 v.š. pomidorų pastos, druskos pagal poreikius, 0,5 l sultinio arba raudonojo vyno, žalumynų ( kalendra,krapai).

Garnyrui: marinuotų svogūnų ( svogūnai, druska, cukrus, baltojo vyno actas), marinuotos peperoni aitriosios paprikos, toliau pagal poreikius.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimas:

1. Nuvalome daržoves. Morkas supjaustom stambiau, bulves skiltelėmis, svogūnus pusžiedžiais, česnako skilteles daliname pusiau.Morkas, svogūnus, česnaką pakepiname.

REKLAMA

2.Mėsą dedame į maišą, pilame miltus ir išpurtome, kad pasidengtų pilnai visi mėsos gabaliukai. Dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepiname.

3.Daržoves ir mėsą dedame į storasienį troškintuvą, ten pat dedame ir bulves, pomidorų pastą, permaišome ir užpilame sultiniu.

4.Dedame į orkaitę, temperatūra 180 * C kol daržovės suminkštės, padažas sutirštės.Troškiname 1,5 val.

5.Kol mėsa troškinasi, pagaminame svogūnus: svogūnus supjaustome žiedais ir nuplikome verdančiu vandeniu.Toliau dedame cukraus, druskos, acto. Paliekame pastovėti iki tieksime. Iškepus troškiniui tiekiame kartu su svogūnais, barstome žalumynais. Visa kita pagal poreikius. Skanaus! 

Recepto šaltinis: www.ritosreceptai.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų