Reikės: 200 g kininio kopūsto; 1 didelės morkos; 1 vidutinio dydžio obuolio (saldesnio); 1 saliero stiebo; 1 nedidelio gabalėlio poro.
Padažui: 3 valg. š. grietinės; 3 valg. š. majonezo; 2 valg. š. baltojo vyno acto; 2 arb. š. cukraus; druskos; juodųjų pipirų.
Padažas – viename indelyje sumaišome visus padažui skirtus ingredientus, atidedame į šalį. Kopūstą supjaustome šiaudeliais. Morką nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka.
Porą supjaustome plonais griežinėliais. Obuolį nulupame ir supjaustome šiaudeliais. Susmulkiname saliero stiebą. Į vieną indą sudedame visas daržoves, išmaišome. Salotas užpilame padažu ir išmaišome. Iškart patiekiame.
Jei salotas valgysite vėliau, tuomet sumaišykite su padažu tik prieš patiekiant. Kadangi obuolys supjaustytas patamsėja, tad jį reikėtų įmaišyti į salotas tap pat prieš patiekiant.