Reikės: 1 kg. morkų, 1 kg. paprikų, 1 kg. svogūnų, 1 kg. agurkų,
Marinatui: 2 stikl. (500 ml) vyno acto 6 %, 2 stikl. cukraus, 2 stikl. vandens, 2 v.š. druskos, po 6- 8 kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų žirnelius, šiek tiek aliejaus.
Gaminimas:
Visas daržoves susmulkiname norimo dydžio gabaliukais.
Aš morkas ir agurkus pjaustau griežinėliais, svogūnus renkuosi super mažo dydžio ir juos pjaustau į keturias dalis, bet galima imti didesnius ir pjaustyti "plunksnelėmis", ar paprasčiausiai, kaip norite. Paprikas supjaustykite kubeliais ar šiaudeliais.
Iš visų sudėtinių dalių, išskyrus actą, užvirkite marinatą. Aliejaus įpilkite truputį, kokius 5-6 v.š.. Kai marinatas užvirs, į jį meskite pirmiausiai morkas.
Pavirkite jas uždengtame puode 3 min. tada sumeskite papriką, išmaišykite ir vėl uždengę puodą virkite 4 minutes. Po to suberkite svogūnus, o po 2- min. agurkus.
Viską išmaišykite ir uždengę puodą leiskite daržovėms užvirti. Pažiūrėkite ar minkštos morkos ir paprikos. Jei- taip supilkite vyno actą, užvirkite.
Dėkite daržoves į stiklainius ir kiekvieną ką tik pridėtą daržovių indelį užsukite steriliu dangteliu.
Šaltinis: Gera virtuvė