Porcijos 2. Užtruksite apie 45 min.:
- 300 g maltos kalakutienos;
- 1 skiltelė česnako;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 1 v. š. pomidorų tyrės;
- 0,5 skardinė konservuotų pomidorų;
- Druskos pagal skonį;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 a. š. džiovinto baziliko;
- 1 a. š. persilado priesk. ;
- Šlakelis aliejaus, kepimui;
- Šlakelis alyvuogių aliejaus;
- 200 ml vandens;
- 200 g makaronų (naudojau dideles kriaukles);
- Kietojo sūrio, pagal poreikį.
Makaronus dedame į gerai pasūdytą, verdantį vandenį ir paverdame apie 7 min., kad šiek tiek suminkštėtų. Perliejame makaronus šaltu vandeniu ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Į maltą kalakutieną beriame druskos, pipirų, persilado prieskonių. Gerai išmaišome. Šaukšto pagalba įdarome makaronus.
Daržoves nulupame. Svogūną, česnaką smulkiai supjaustome. Morką sutarkuojame. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame ir pakepiname daržoves, kol šios suminkštės.
Dedame pomidorų tyrės. Pakaitiname šiek tiek. Supilame vandenį, konservuotus pomidorus. Įberiame druskos, baziliko. Kaitiname, kol padažas šiek tiek nugaruos.
Makaronus sudedame į kepimo indą. Užpilame padažu. Jeigu naudosite kepimo indą be dangčio, galite šiek tiek pridengti folijos lakštu. Pašauname į įkaitintą iki 180 °C orkaitę 30 min. Iškepus makaronus pabarstome kietuoju sūriu.